Aromipajan aurinkokuivatulla tomaatilla ja salvialla maustetut ahvenrullat maistuvat mehevän kasvislasagnen ja paahdettujen herkkusienten kera. Kasvislasagneen käytetään runsaasti kesäkurpitsaa ja tomaattia. Suhteellisen kevyttä ja terveellistä kesäruokaa, josta jää hyvä mieli!
Aromipajan aurinkokuivatulla tomaatilla ja salvialla täytetyt ahvenrullat (4-6 hlölle)
- 12 kpl ahvenfiletä
- 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rku tuoretta salviaa
- suolaa
- mustapippuria
Kesäkurpitsalla ja tomaatilla maustetun kasvislasagnen ohje löytyy: Herkullinen kasvislasagne
Valkosipulilla maustettujen herkkusienten ohje löytyy: Valkosipuliset paahdetut herkkusienet
Aurinkokuivatut tomaatit ja salvia maustavat ahvenrullat
Mausta ahvenfileet suolalla ja mustapippurilla. Lisää jokaisen ahvenfileen päälle aurinkokuivattu tomaatti ja yksi iso salvianlehti. Kääri ahvenfileet rullalle ja sulje rulla cocktailtikulla. Laita rullat uunivuokaan pystysuuntaan ja paista niitä uunissa 200°C kymmenen minuuttia. Poista cocktailtikut ennen tarjoilua.
Kokoa annokset ahvenrullista, kasvislasagnesta ja paahdetuista herkkusienistä.
Viinilasillinen
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,48€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja