Pistaasipähkinöistä, vuohenjuustosta ja rucolasta valmistuu helposti herkullinen salaatti. Vuohenjuustosalaatti sopii lounaaksi tai lisukesalaatiksi kalan, kanan tai lihan kanssa nautittavaksi.
Pistaasipähkinä-vuohenjuustosalaatti (4-6 hlölle)
- 200 g rucolanlehtiä
- 200 g vuohenjuustoa
- 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- ½ dl granaattiomena balsamicokastiketta
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
Pistaasipähkinöillä maustettu vuohenjuustosalaatti on helppotekoinen herkku
Pese rucolanlehdet ja kuivaa ne hyvin. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne veitsellä hieman pienemmäksi.
Kokoa salaatti tarjoiluvadille rucolanlehdistä, vuohenjuustopaloista ja pistaasipähkinöistä. Mausta salaatti granaattiomenan makuisella balsamicokastikkeella, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
Viinilasillinen
Yalumba Y Series Pinot Grigio, Australia. Alko nro 517227. Hinta 12,49€.
Vaaleankeltainen, kuiva, keskihapokas, sitruksinen, viheromenainen, hunajameloninen, hennon yrttinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja