Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkulliset täytetyt pinaattiletut

4.9/5 - (22 votes)

Pinaattiletut ovat helppo valmistaa joko tuoreesta tai pakastetusta pinaatista. Vaikka letut maistuvat sellaisenaan, saa niistä pienellä vaivalla herkullisen ja kauniin alkupalan tai välipalan.

Kylmäsavulohitartarilla ja omenalla täytetyt pinaattiletut (4 hlölle)

  • 100 g pakaste- tai tuorepinaattia
  • 4 dl maitoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • voita paistamiseen

Pinaattiletuista saat pienellä vaivalla herkullisen alkuruoan tai välipalan

Pieni huuhdellut ja kuivatut tuorepinaatin lehdet silpuksi veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se huoneenlämmössä tai mikroaaltouunissa. Sekoita kaikki lettutaikinan aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.

Kuumenna pikkulettupannulla nokare voita. Kun voi on sulanut, kaada pannulle pieni kauhallinen taikinaa. Paista letut molemmin puolin kauniin värisiksi.

Kuori omena ja poista sen kota. Leikkaa omenasta mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita, pyöreitä omenasiivuja. Täytä letut asettelemalla letun päälle omenasiivu, savulohitartaria, toinen omenasiivu ja nosta päälle vielä pinaattilettu. Viimeistele muutamalla tillinoksalla.

Viinilasillinen

Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.

Castellblanch Rosado Cava Medium Dry, Espanja. Alkon nro 528017. Hinta 12,98€.
Puolimakea, keskihapokas, makean marjainen, viehkeän mansikkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close