Kesäkurpitsasta, pinaatista ja hunajamelonista valmistuu herkullinen kylmänä tai lämpimänä syötävä vihreä kasvissosekeitto. Keittoon voi lisätä lisukkeeksi omia suosikkeja. Itse tykkään graavilohesta. Keitto on loistava kevyt lounas tai alkupala.
Terveellinen vihreä kasvissosekeitto (4-6 hlölle)
- 2 kpl kesäkurpitsoja
- 100 g babypinaattia
- ½ kpl hunajameloni
- 5 kpl sipulinvarsia
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 2-4 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 100 g Kala-Lapin graavi lime-kirjolohifileesiivu
Terveellinen kasvissosekeitto valmistuu 10 minuutissa
Pese kesäkurpitsat huolellisesti. Pilko ne kuorineen paloiksi. Kuori hunajameloni. Leikkaa meloni puoleksi ja poista siemenet. Leikkaa meloni paloiksi. Pilko sipulinvarret.
Lisää tehosekoittimeen kesäkurpitsat, pinaatti, hunajameloni, sipulinvarret, oliiviöljy, viinietikka, valkosipulit, suola ja mustapippuri. Aja keitto samettiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa. Siirrä keitto jääpaappiin, jos haluat nauttia sen oikein kylmänä. Keiton voi halutessaan myös lämmittää nopeasti liedellä tai mikrossa.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele mieluisillasi lisukkeilla. Itse leikkasin limemaustetun graavilohen ohuiksi suikaleiksi.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja