Ehkä helpoin ja maistuvin kukkakaali valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Halkaistun kukkakaalin pintaan levitetään majoneesista ja Dijon kokojyväsinapista valmistettua kastiketta. Voit nauttia kukkakaalit sellaisenaan tai kalan, kanan tai lihan lisukkeena.
Dijon kokojyväsinappilla gratinoidut kukkakaalit (n. 4 hlölle)
- 2 kpl kukkakaaleja
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 1 dl Dijon kokojyväsinappia
- (ripaus suolaa)
Majoneesi-sinappikastikkeella gratinoidut kukkakaalit ovat herkkua
Poista kukkakaaleista lehdet ja halkaise ne. Jos kukkakaalit ovat isoja, voit tehdä niistä useamman lohkon. Sekoita majoneesi ja Dijon kokojyväsinappi kulhossa. Levitä majoneesi-sinappikastike kukkakaalilohkojen pintaan. Voi halutessasi ripotella hieman suolaa kukkakaalien päälle. Itse en suolaa käyttänyt.
Nostele kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kukkakaalilohkoja uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 13,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,69€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja