Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Sinapilla gratinoitu kukkakaali

4.9/5 - (29 votes)

Ehkä helpoin ja maistuvin kukkakaali valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Halkaistun kukkakaalin pintaan levitetään majoneesista ja Dijon kokojyväsinapista valmistettua kastiketta. Voit nauttia kukkakaalit sellaisenaan tai kalan, kanan tai lihan lisukkeena.

Majoneesi-sinappikastikkeella gratinoidut kukkakaalit ovat herkkua

Poista kukkakaaleista lehdet ja halkaise ne. Jos kukkakaalit ovat isoja, voit tehdä niistä useamman lohkon. Sekoita majoneesi ja Dijon kokojyväsinappi kulhossa. Levitä majoneesi-sinappikastike kukkakaalilohkojen pintaan. Voi halutessasi ripotella hieman suolaa kukkakaalien päälle. Itse en suolaa käyttänyt.

Nostele kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kukkakaalilohkoja uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.

Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 13,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,69€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja