Juhlat Reseptit Yleinen

Melanzane alla parmigiana – rakkautta munakoisoon

5/5 - (45 votes)

Melanzane alla parmigiana on italialainen comfort food -klassikko, joka yhdistää paistetut munakoisot, tomaattikastikkeen, mozzarellan ja parmesaanin. Tämä makujen symfonia on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan – täyteläinen mutta kevyt, raikas mutta lohdullinen. Kun yhdistät yksinkertaiset raaka-aineet huolelliseen valmistukseen, saat tuloksena ruokaa, joka vie suoraan Italian auringon alle.

  • 3 kpl isoja munakoisoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl oliiviöljyä

  • 2 kpl sipuleita
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 prk (á 400g) Mutti tomaattimurskaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 3 palloa mozzarellaa
  • 3 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 kpl kananmunia
  • suolaa
  • mustapippuria

Melanzane alla parmigiana on italialainen comfort food -klassikko

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi noin puolen senttimetrin paksuiksi viipaleiksi. Viipalointi onnistuu parhaiten mandoliinilla. Suolaa munakoisoviipaleet kevyesti ja itketä niitä vähintään 30 minuutin ajan. Painele viipaleet kuiviksi keittiöpyyhkeellä.

Jauhota munakoisoviipaleet vehnäjauhoilla ja paista ne molemmin puolin kullanruskeiksi runsaassa oliiviöljyssä. Aseta paistetut viipaleet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Kuori ja kuutioi sipulit sekä valkosipulit. Kuullota ne oliiviöljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Lisää kattilaan valkoviini ja tomaattimurska. Hauduta tomaattikastiketta miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja hienonna basilika. Riko kananmunat kulhossa ja sekoita kevyesti haarukalla.

Voitele uunivuoka ja aloita kerroksittainen kokoaminen lasagnen tyyliin. Laita vuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lisää sitten kerros munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, mozzarellaa, parmesaania ja basilikanlehtiä. Pirskota kerroksen päälle hieman kananmunaa. Toista kerroksia, kunnes kaikki munakoisot ja täytteet on käytetty. Jätä päällimmäiseksi parmesaania.

Paista uunissa 180°C:ssa 50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna munakoisopaistoksen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,49€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja