Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Yleinen

Vihreä gazpacho on terveellinen keitto

4.9/5 - (36 votes)

Kesäkurpitsasta, pinaatista ja hunajamelonista valmistuu herkullinen vihreä gazpachokeitto. Keitto sopii mainiosti alkupalaksi tai lounaaksi.

Vihreä gazpachokeitto kesäkurpitsasta (4-6 hlölle)

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 200 g pinaattia
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 1/2 hunajamelonia
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Muutama tippa tabascoa (maun mukaan)
  • Pieni pala chiliä (maun mukaan)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  1. Pese ja pilko kesäkurpitsat, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Pese pinaatti hyvin ja poista mahdolliset kovat varret.
  3. Leikkaa kevätsipulit pieniksi paloiksi.
  4. Kuori hunajameloni, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  6. Lisää pilkotut kesäkurpitsat, pinaatti, kevätsipuli, hunajameloni ja valkosipuli tehosekoittimeen.
  7. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, jugurtti, muutama tippa tabascoa, chiliä, suolaa ja mustapippuria.
  8. Soseuta ainekset tasaiseksi keitoksi tehosekoittimessa.
  9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, tabascoa tai chiliä.
  10. Siirrä gazpachokeitto jääkaappiin viilentyäkseen vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
  11. Annostele keitto lautasille ja tarjoile leipäkuutoiden kera.

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close