Kesäkurpitsasta, pinaatista ja hunajamelonista valmistuu herkullinen vihreä gazpachokeitto. Keitto sopii mainiosti alkupalaksi tai lounaaksi.
Vihreä gazpachokeitto kesäkurpitsasta (4-6 hlölle)
- 2 kesäkurpitsaa
- 200 g pinaattia
- 4 kevätsipulin vartta
- 1/2 hunajamelonia
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- Muutama tippa tabascoa (maun mukaan)
- Pieni pala chiliä (maun mukaan)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- Pese ja pilko kesäkurpitsat, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Pese pinaatti hyvin ja poista mahdolliset kovat varret.
- Leikkaa kevätsipulit pieniksi paloiksi.
- Kuori hunajameloni, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Lisää pilkotut kesäkurpitsat, pinaatti, kevätsipuli, hunajameloni ja valkosipuli tehosekoittimeen.
- Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, jugurtti, muutama tippa tabascoa, chiliä, suolaa ja mustapippuria.
- Soseuta ainekset tasaiseksi keitoksi tehosekoittimessa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, tabascoa tai chiliä.
- Siirrä gazpachokeitto jääkaappiin viilentyäkseen vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
- Annostele keitto lautasille ja tarjoile leipäkuutoiden kera.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja