Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Hienostunut perunakeitto

4.8/5 - (35 votes)

Silkkisen pehmeä ja täyteläinen perunakeitto hurmaa sinut varmasti! Keitto viimeistellään sahramiöljyllä, pistaasipähkinämurulla sekä rapealla ilmakuivatulla kinkulla.

Hienostunut perunakeitto (6 hlölle)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 kpl purjosipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 5 dl kanalientä (esim. Puljonki tai Ö)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 rkl kanafondi
  • 50g voita
  • 8 dl punaista maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl valkopippuria
  • suolaa
  • 4 siivua ilmakuivattua kinkkua (esim. Pirkka parhaat)
  • 1 dl pistaasipähkinämurua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl sahramia

Kuori ja kuutioi perunat. Pese ja pilko purjo sentin mittaisilsi paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Lisää isoon kattilaan perunat, purjo, valkosipuli, kanaliemi, valkoviini ja kanafondi. Keitä seosta 30 minuuttia. Kaada maito ja kerma kattilaan pienissä erissä ja aja samalla sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Mausta keitto voilla, valkopippurilla ja suolalla. Lämmitä keitto kiehuhaksi ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa.

Paahda ilmakuivatun kinkun siivuja uunissa (150°C) uunipellillä leivinpaperin päällä noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna käsin muruksi.

Murenna sahrami käsin pölyksi. Lämmitä oliiviöljy pienessä kattilassa ja lisää siihen sahramipöly. Sekoita hyvin. Anna maustua puolisen tuntia välinnä sekoittaen.

Annostele keitto lautasille. Viimeistele annokset rapealla kinkkumurulla, pistaasipähkinöillä ja sahramiöljyllä.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Ginta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close