Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Italialainen tonnato ja suolainen pannukakku

4.9/5 - (23 votes)

Legendaarinen italialainen tonnikalasta valmistettu tonnatokastike maistuu päältä rapeiden suolaisten pannukakkujen kanssa. Pinaatti-sipulipannukakut valmistetaan uunissa valurautaisissa blinipannuissa. Tällöin niistä saadaan päältä ihanan rapeita ja sisältä kuohkean pehmeitä.

Pinaatti-sipulipannukakku ja italialainen tonnatokastike (4 hlölle)

  • 1 kpl sipuli
  • 30 g tuoretta pinaattia
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 dl piimää
  • 2 rkl öljyä (taikinaan)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl voita blinipannujen voiteluun
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl sardellifileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl kapriksia
  • 30 g pinaattia annosten viimeistelyyn
  • 1 dl mantelirouhetta annosten viimeistelyyn

Blinipannussa valmistuu päältä rapea ja sisältä pehmeä pannukakku

Kuori sipuli ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutioita voissa 10 minuuttia. Jäähdytä kuullotettu sipuli. Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet hyvin. Leikkaa pinaatti silpuksi.

Ota kananmunat ja maito huoneenlämpöön puoli tuntia ennen taikinan tekemistä. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Kaada maito-piimä seos munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää seuraavaksi joukkoon öljy, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää taikinaan lopuksi kuullotetut sipulikuutiot ja pinaattisilppu.

Laita uuni lämpenemään 200°C ja laita blinipannut uuniin sen lämpenemisen ajaksi. Jos et omista blinipannuja, voit tehdä pannukakut isolla valurautapannulla. Kun uuni on lämmennyt, ota blinipannut pois uunista. Sulata kuumilla pannuilla ruokalusikallinen voita (1 rkl / pannu) ja levitä voi blinipannujen pohjalle. Kaada taikina pannuihin tasaisesti.

Paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Pannukakut ovat valmiita, kun niiden pinta kupruilee ja väri on kullankeltainen.

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala, sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike.

Nostele pannukakut lautasille. Laita pannukakkujen päälle tuoreita pinaatinlehtiä ja tonnatokastiketta runsaasti. Viimeistele annokset manteliruoheella.

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, mielyttävän mausteinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 14,49€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, hennon sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close