Mehevän tonnikala-savulohipiirakan valmistaminen on todella helppoa. Tähän piirakkaan ei nimittäin tarvitse tehdä erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakasta tulee jogurttipohjaisena ihanan mehevä.
Mehevä tonnikala-kylmäsavulohipiirakka (6-8 hlölle)
- 2 prk (yht 400g) tonnikalapaloja vedessä
- 100 g Kala-Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivu
- 1 kpl sipuli
- 1 prk (300g) turkkilaista jogurttia
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 3 kpl kananmuna
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- tilkka öljyä sipulin kuullottamiseen
Mehevää tonnikala-savulohipiirakkaa on vaikea vastustaa
Sekoita kulhossa jogurtti ja huoneen lämpöinen voi. Sekoittamiseen käy ihan tavallinen sekoituslasta. Lisää piirakkaseokseen kananmunat, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutioita öljyssä 5-10 minuuttia, kunnes sipulikuutiot pehmenevät.
Valuta tonnikalat. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Lisää tonnikalapalat, kylmäsavulohikuutiot ja sipuli piirakkataikinaan ja sekoita kevyesti.
Kaada piirakkataikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa.
Paista kalapiirakkaa uunin keskitasolla 160°C noin 40-50 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin. Anna piirakan vetäytyä puoli tuntia ennen nauttimista.
Viinilasillinen
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,78€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja