Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Savulohitäytteiset paprikat

4.9/5 - (26 votes)

Savulohitahna sopii loistavasti uunissa kypsennettyjen paprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän herkkuannoksen valmistamiseen kuluu puoli tuntia.

Savulohitahnalla täytetyt paprikat maistuvat herkulliselta

Halkaise paprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 20 minuuttia. Anna paprikoiden hieman jäätyä ennen täyttämistä.

Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi puolikas makea sipuli. Leikkaa kylmäsavu- ja graavilohi pieniksi paloiksi. Laita kulhoon ranskankerma, sipuli, lohipalat, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.

Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja