Savulohitahna sopii loistavasti uunissa kypsennettyjen paprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän herkkuannoksen valmistamiseen kuluu puoli tuntia.
Herkulliset savulohitäytteiset paprikat (6 hlölle)
- 3 kpl isoja paprikoita
- tilkka oliiviöljyä
- 1 prk (200g) creme fraichea (ranskankermaa)
- ½ kpl makea sipuli
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g graavilohta
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Savulohitahnalla täytetyt paprikat maistuvat herkulliselta
Halkaise paprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 20 minuuttia. Anna paprikoiden hieman jäätyä ennen täyttämistä.
Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi puolikas makea sipuli. Leikkaa kylmäsavu- ja graavilohi pieniksi paloiksi. Laita kulhoon ranskankerma, sipuli, lohipalat, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja