Kalaruoka Reseptit Yleinen

Paahdettu lohi ja uudet perunat uunissa

4.9/5 - (24 votes)

Uudet perunat voi valmistaa myös uunissa (tai grillissä). Tällöin niistä tulee ihanan rapeita. Lisäksi kesäiseen kala-annokseen paahdetaan lohta ja sipuleita. Annos tarjoillaan herkullisen Aromipajan piparjuurella maustetun kermaviilikastikkeen kera.

  • 400 g uusia perunoita
  • 8 kpl uusia kesäsipuleita
  • 500 g lohta
  • 2 tl kuivattua rosmariinia (tai muutama tuore oksa)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • Aromipajan piparjuurella maustettu kermaviilikastike

Saat ihanan rapeita uusia perunoita uunissa tai grillissä

Pese uudet perunat huolellisesti. Leikkaa kesäsipulit puoliksi. Lisää uunipellille tilkka oliiviöljyä ja sen joukkoon 2 tl kuivattua rosmariinia, 1 tl suolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Lisää pellille perunat ja sipulit ja hiero maustettu oliiviöljy niihin. Paista uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Leikkaa lohesta sopivat annospalat. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paahda lohipaloja uunin grillivastuksella 250°C 7 minuuttia.

Kokoa annokset uusista perunoista, sipulista ja kermaviilikastikkeesta ja viimeistele ne yrteillä tai versosalaatilla.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja