Uudet perunat voi valmistaa myös uunissa (tai grillissä). Tällöin niistä tulee ihanan rapeita. Lisäksi kesäiseen kala-annokseen paahdetaan lohta ja sipuleita. Annos tarjoillaan herkullisen Aromipajan piparjuurella maustetun kermaviilikastikkeen kera.
Uunissa paahdettuja uusia perunoita ja lohta (4 hlölle)
- 400 g uusia perunoita
- 8 kpl uusia kesäsipuleita
- 500 g lohta
- 2 tl kuivattua rosmariinia (tai muutama tuore oksa)
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- oliiviöljyä
- Aromipajan piparjuurella maustettu kermaviilikastike
Saat ihanan rapeita uusia perunoita uunissa tai grillissä
Pese uudet perunat huolellisesti. Leikkaa kesäsipulit puoliksi. Lisää uunipellille tilkka oliiviöljyä ja sen joukkoon 2 tl kuivattua rosmariinia, 1 tl suolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Lisää pellille perunat ja sipulit ja hiero maustettu oliiviöljy niihin. Paista uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Leikkaa lohesta sopivat annospalat. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paahda lohipaloja uunin grillivastuksella 250°C 7 minuuttia.
Kokoa annokset uusista perunoista, sipulista ja kermaviilikastikkeesta ja viimeistele ne yrteillä tai versosalaatilla.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja