Kana-jauhelihakastike mustekurkuilla ja spagetti on arkiruokaa parhaimmillaan – tuttua, mutta silti yllättävän erilaista. Rasvaisen naudan sijaan käytetään kevyempää kanan jauhelihaa, ja joukkoon sujautetut maustekurkkukuutiot tuovat sopivasti hapokkuutta ja pirteää makua. Lopputuloksena on herkku, joka katoaa lautaselta nopeasti.

Kanabolognese maustekurkkukuutoilla tuunattuna (6 hlölle)
- 400 g kanan jauheliha
- 1 kpl sipuli
- 2-3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 kpl kesäkurpitsa
- ½ prk (200g) maustekurkkukuutioita
- 1 prk Mutti tomaattimurska
- 1 prk paseerattu tomaatti
- 2 rkl kanafondi
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl tuoretta silputtua oreganoa
- 400 g spagettia
- suolaa
- oliiviöljyä
- parmesaania
Kuori sipulit ja ne leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa huolellisesti ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla tai kasarissa viisi minuuttia. Ruskista oliiviöljyssä kanan jauheliha.
Lisää kasariin/pannulle jauhelihan joukkoon, sipulit, kesäkurpitsakuutiot, maustekurkkukuutiot, tomaattimurska, paseerattu tomaatti, kanafondi, viinietikka ja rouhittu mustapippuri. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä vähintään puolen tunnin ajan aina välillä sekoittaen. Maista ja lisää suolaa mieleisesi määrä. Lisää lopuksi tuore silputtu oregano ja loraus oliiviöljyä.
Keitä spagetti ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä noin 8-10 minuuttia. Valuta pasta lävikössä, älä huuhtele. Lisää annoksen päälle halutessasi jotain voimakasta juustoa (parmesaani, pecorino tms.)

Viinilasillinen
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 18,40€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
