Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Graavilohi-skagen saaristolaisleipä

4.9/5 - (30 votes)

Juhlien näyttävä ja maistuva alkuruoka valmistuu yllättävän helposti. Saaristolaisleivän päälle kootaan ruohosipulilla maustettua graavilohta, jonka päälle asetellaan katkarapuskagenia. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin leipien kokoaminen on nopeaa.

Herkullinen graavilohi-katkarapuskagen saaristolaisleipä (4 hlölle)

Näyttävä graavilohi-katkarapuskagen saaristolaisleipä on juhlien kunkku

Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.

Voit leikata saaristolaisleipäsiivuista pyöreitä muotin avulla. Nostele graavilohta leipien päälle saman pyöreän muotin avulla. Lusikoi vielä katkarapuskagen graavilohen päälle. Viimeistele leivät rucolanversoilla.

Viinilasillinen

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja