Liharuoka Reseptit Yleinen

Kaali-makaronilaatikko on herkkua

4.9/5 - (120 votes)

Monen herkkuruokaa ovat sekä kaalilaatikko että makaronilaatikko. Kun nämä ruoat yhdistää, ei voi tulla kuin herkkulaatikko. Voit valmistaa kaali-makaronilaatikon naudan- tai kanan jauhelihasta.

Aromipajan herkullinen kaali-makaronilaatikko

  • 1 kg kerä- tai varhaiskaalia
  • 600 g naudan- tai kananjauhelihaa
  • 400 g makaroneja
  • ½ dl siirappia
  • 1 kpl iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl maustepippuria
  • 8 dl lihalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa

Kaali-makaronilaatikko on herkkuruoka koko perheelle

Poista kaalista kova kanta ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää paistinpannulle tai pataan hieman oliiviöljyä ja ruskista kaali kevyesti useammassa erässä.

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu paistokasarissa kypsäksi. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla.

Sekoita padassa tai uunivuossa paistettu kaali, jauheliha-sipuliseos, lihaliemi ja ruokakerma. Seoksen tulee maistua hieman ylisuolaiselta, sillä makaronit imevät itseensä suolaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon kypsentämättömät makaronit. Nestettä tulee olla seoksen yläpintaan asti.

Paista kaali-makaronilaatikkoa 175˚C uunissa kaksi tuntia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko kannella tai alumiinifoliolla.

Tarjoa herkullinen kaali-makaronilaatikko sokeroitujen puolukoiden tai karpaloiden kera!

Viinilasillinen

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,90€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 17,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja