Perunamunakas-lohihampurilainen & limemajoneesi

22.12.2017

Perunamunakas-lohihampurilainen & limemajoneesi
26 arviota - 4.9

Suussa sulavassa annoksessa pinaatilla maustettu espanjalainen perunamunakas täytetään graavilohella ja limemajoneesilla. Pieni herkkutapas sopii mainiosti alkupalaksi juhlien yhteyteen.

Nokkos-lohihampurilainen_1

Perunamunakas-lohihampurilainen ja limemajoneesi (noin 10 kpl)

  • 300 g lohta
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ l pinaatinlehtiä
  • 6 kpl keskikokoista perunaa
  • 1 kpl keskikokoinen sipuli
  • 5 kpl kananmunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sinappia
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa

Laita lohifilee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileelle ripaus sokeria, jotta kalafilee pysyy pehmeänä ja rouhi pinnalle valkopippuria. Sirottele kalan pinnalle karkeaa merisuolaa. Kääri lohifilee tiukaksi kääreeksi ja aseta sen päälle kevyt paino. Pidä jääkaapissa vuorokausi. Poista kalafileestä nahka ennen tarjoilua.

Huuhtele pinaatinlehdet ja leikkaa ne pieneksi silpuksi. Keitä perunat lähes kypsiksi ja jäähdytä. Kuori ja raasta karkeaksi. Pilko sipuli pieneksi. Laita perunaraaste, sipuli ja pinaatti kulhoon ja mausta suolalla (2tl). Riko kananmunat kulhoon, sekoita haarukalla ja lisää joukkoon peruna-sipuliseos. Kaada oliiviöljy paistipannulle, jossa on korkeahkot reunat. Anna lämmetä hieman ja kaada kananmuna-peruna-sipuliseos tasaisesti pannulle. Oliiviöljyn tulisi lähes peittää paistos. Pidä lämpötila alhaisena, niin ettei perunamunakas pala. Anna kypsyä ja ruskistua pannulla 15‒20 minuutin ajan. Käännä tortilla pannulla paiston loppupuolella ison lautasen avulla, ja anna kokonaisuuden kypsyä vielä muutama minuutti kullankeltaiseksi paistokseksi. Jäähdytä.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa, ½ tl sinappia ja sitruunaruohotahna. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Leikkaa munakkaasta pyöreällä muotilla noin 4-5 cm läpimittaisia kiekkoja ja halkaise ne. Leikkaa graavilohisiivuista samalla muotilla yhtäläisiä kiekkoja. Kokoa lohihampurilaiset laittamalla munakaspalalle majoneesia, lohisiivu ja kansi.

Nokkos-lohihampurilainen_4

Viinilasillinen

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, Chile. Alkon nro 958027. Hinta 10,79€.
Kuiva, hapokas, herukkainen, sitruksinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja (www.aromipaja.fi)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: