Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Lohimousse-siemennäkkileipä on helppo herkku

4.9/5 - (26 votes)

Siemennäkkileipää on todella helppo valmistaa kotona. Ohuiden näkkileipien kanssa tarjoillaan maistuvaa kylmäsavulohesta ja graavilohesta valmistettua lohimoussea. Lohimoussenäkkileivät ovat maistuva tapas illanistujaisiin.

Siemennäkkileivän resepti: Herkullinen siemennäkkileipä

Valmista pellillinen siemennäkkileipää tämän reseptin mukaisesti:

  • ½ kpl punasipuli
  • 100 g graavilohta
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 120 g smetanaa
  • 50 g tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Lohimousse-siemennäkkileivät ovat herkullinen illanistujaisherkku

Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Kun veitsi on terävä, ei sipulista tule kitkerää. Leikkaa graavi- ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa smetanan joukkoon punasipulit, lohet, tilli, sitruunankuori, sitruunanmehu ja mustapippuri. Anna lohimoussen tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.

Nostele lohimoussea siemennäkkileivän päälle.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja