Siemennäkkileipää on todella helppo valmistaa kotona. Ohuiden näkkileipien kanssa tarjoillaan maistuvaa kylmäsavulohesta ja graavilohesta valmistettua lohimoussea. Lohimoussenäkkileivät ovat maistuva tapas illanistujaisiin.
Siemennäkkileivän resepti: Herkullinen siemennäkkileipä
Herkulliset lohimousse-siemennäkkileivät (lohimousse noin 10 näkkileipään)
Valmista pellillinen siemennäkkileipää tämän reseptin mukaisesti:
- ½ kpl punasipuli
- 100 g graavilohta
- 200 g kylmäsavulohta
- 120 g smetanaa
- 50 g tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Lohimousse-siemennäkkileivät ovat herkullinen illanistujaisherkku
Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Kun veitsi on terävä, ei sipulista tule kitkerää. Leikkaa graavi- ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa smetanan joukkoon punasipulit, lohet, tilli, sitruunankuori, sitruunanmehu ja mustapippuri. Anna lohimoussen tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.
Nostele lohimoussea siemennäkkileivän päälle.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja