Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Korealainen käymisteitse valmistettu Gochujang-chilitahna antaa kukkakaaleille miellyttävän maun. Korealaiset kukkakaalit sopivat mainiosti grilliherkkujen seuraan.

Korealaiset Gochujang-kukkakaalit (4-6 hlölle)
- 2 kpl kukkakaaleja
- 2-3 tl korealaista Gochujang-chilitahnaa
- 1½ dl maustamatonta majoneesia
Chili-kukkakaalit ovat helppo valmistaa
Sekoita Gochujang-chilitahna ja majoneesi kulhossa sekaisin.
Poista kukkakaaleista lehdet ja kova kantaosa. Irrota kukkakaalin nuput. Laita kukkakaalin nuput chilitahnaan ja sekoita. Anna kukkakaalien maustua 20 minuuttia.
Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230°C noin 10-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla.

Viinilasillinen
Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 14,00€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja