Liharuoka Reseptit Yleinen

Italialainen kana ragu

4.9/5 - (26 votes)

Ragù on italialainen, tyypillisesti pastan kanssa tarjottava lihakastike. Ragusta on olemassa luikuisia erilaisia versioita. Kanan jauhelihasta valmistuu edullinen kanaragu. Vähärasvaisempi liha ja tomaattipohjainen pitkään haudutettu kastike ovat oiva valinta kevyempää ruokaa rakastavalle.

Pitkään haudutettu täyteläinen kanaragu (4-6 hlölle)

  • 400 g kanan jauheliha
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 5 kpl lehtisellerin varsia
  • 1 prk (190g) hillosipuleita
  • 1 rasia ruskeita herkkusieniä
  • 1 prk Mutti tomaattimurskaa
  • 4 rkl Mutti tuplakonsenroitua tomaattipyreetä
  • 2 rkl kanafondia
  • 4 rkl punaviinietikkaa (tai 2 dl punaviiniä)
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl tuoretta silputtua basilikaa
  • 500 g pastaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • parmesaania

Kana ragun täyteläisen maun salaisuus on pitkään kypsennys

Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pese lehtisellerin varret huolellisesti ja leikkaa ne pieniksi kuutioksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja lehtisellerikuutioita pannulla tai kasarissa viisi minuuttia. Ruskista oliiviöljyssä kanan jauheliha.

Lisää kasariin/pannulle kanan jauhelihan joukkoon, sipulit, lehtiselleri, valutetut hillosipulit, halkaistut herkkusienet, tomaattimurska, tomaattipyree, kanafondi, viinietikka ja rouhittu mustapippuri. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin ajan aina välillä sekoittaen. Maista ja lisää suolaa mieleisesi määrä. Lisää lopuksi tuore silputtu basilika ja loraus oliiviöljyä.

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä, älä huuhtele. Lisää annoksen päälle halutessasi jotain voimakasta juustoa (parmesaani, pecorino tms.)

Viinilasillinen

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 9,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 17,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja