Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkullinen kesäkurpitsa-tomaattipaistos

4.9/5 - (117 votes)

Kesäkurpitsasta, tomaatista ja sipulista syntyy värikäs ja aromikas paistos, jonka pinnan kruunaa täyteläinen, juustoinen kastike. Kasvikset asetellaan näyttävästi pystysuuntaan, jolloin paistos hurmaa jo ennen ensimmäistäkään suupalaa. Tämä herkku sopii yhtä hyvin kevyeksi pääruoaksi kuin maukkaaksi lisukkeeksi.

  • 2 kpl kesäkurpitsa
  • 6 kpl tomaatteja
  • 1-2 kpl sipuli
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl öljyä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ l maitoa
  • 100 g juustoraastetta
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Kesäkurpitsa-tomaattipaistos on ilo silmille

Pese kasvikset huolella. Leikkaa kesäkurpitsat, tomaatit ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää viipaloinnissa apuna mandoliinia, mutta myös terävä veitsi käy.

Voitele uunivuoka tai iso uunin kestävä paistinpannu tilkalla öljyä. Asettele kasvikset pystysuunnassa uunivuokaan siten, että erilaiset kasvikset jaottuvat tasaisesti. Ripottele kasvisten päälle kuivattua basilikaa.

Kaada öljy kattilaan ja lämmitä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan hämmentäen. Kun koko maito on lisätty, anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa valkokastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja suolalla. Kastike saa olla hieman ylisuolainen, sillä se maustaa kasvikset.

Kaada juustokastike paistoksen päälle. Paista kasvispaistosta uunissa 180°C 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,98€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja