Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Hampurilainen sienistä ja perunamunakkaasta

4.8/5 - (31 votes)

Espanjalainen munakas on suosittu tapas. Varsinkin, kun siitä valmistaa herkullisen suppilovahverotäytteisen hampurilaisen. Campo Viejo Cavan hedelmäisyys ja hento mineraalisuus sopivat hyvin perunamunakkaan kuohkeaan makuun. Kuohuviini on aina tyylikäs kumppani tapakselle.

Suppilovahvero-perunamunakashampurilainen

  • 6 kpl keskikokoista perunaa
  • 1 kpl keskikokoinen sipuli
  • 5 kpl kananmunaa
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 dl kuivattuja tai 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 2 cm pala juuriselleriä
  • 3 cm pala palsternakkaa
  • ½ rku tuoretta ruohosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 1-2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl sokeria

Perunamunakkaasta valmistuu maistuva hampurilainen

Keitä perunat lähes kypsiksi ja jäähdytä. Kuori ja raasta karkeaksi. Pilko sipuli pieneksi. Laita molemmat kulhoon ja mausta suolalla. Riko kananmunat kulhoon, sekoita haarukalla ja lisää joukkoon peruna-sipuliseos. Kaada oliiviöljy paistipannulle, jossa on korkeahkot reunat. Anna lämmetä hieman ja kaada kananmuna-peruna-sipuliseos tasaisesti pannulle. Oliiviöljyn tulisi lähes peittää paistos. Pidä lämpötila tasaisena, niin ettei tortilla pala. Anna kypsyä ja ruskistua pannulla 15‒20 minuutin ajan. Käännä tortilla pannulla paiston loppupuolella ison lautasen avulla, ja anna kokonaisuuden kypsyä vielä muutama minuutti kullankeltaiseksi paistokseksi.

Kuori ja leikkaa sipuli, juuriselleri ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä paistinpannulla viisi minuuttia oliiviöljyssä. Lisää liotetut sienet ja anna nesteen haihtua. Mausta suolalla, sokerilla ja sherryviinietikalla. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli. Jätä ruohosipulia hieman annosten koristeluun.

Leikkaa munakkaasta muotilla ympyränmuotoisia paljoja ja halkaise palat. Täytä hampurilainen sienipaistoksella.

Viinilasillinen

Espanjalainen munakas on suosittu tapas. Campo Viejo Cavan hedelmäisyys ja hento mineraalisuus sopivat hyvin perunamunakkaan kuohkeaan makuun. Kuohuviinin pehmeä mousse on aina tyylikäs kumppani tapakselle. Campo Viejon punaviineistä nuoren Crianza-viinin hedelmäisyys sopii myös munakkaan makuun.

Campo Viejo Reserva Cava Brut, Espanja, Rioja. Alkon nro 538677. Hinta 11,99.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva (sokeria 12 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.

Campo Viejo Crianza, Espanja, Rioja. Alkon nro 6941. Hinta 12,79.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja keskitäyteläinen ja marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close