Herkullinen kantarellikastike maistuu savustetun kalan kanssa

25.9.2012

Herkullinen kantarellikastike maistuu savustetun kalan kanssa
5 arviota - 4.6

Aurinkoisena syyspäivänä on etuoikeus lähteä värikkääseen metsään poimimaan kantarelleja. Jos onni on suosiollinen saadaan herkullinen illallinen valmistettua luonnon antimista!

Kantarellikastike ja savustettu ahven (6 hlölle)

  • 1 l kantarelleja
  • 1 kpl sipuli
  • 3 cm pala palsternakkaa
  • 1 dl tuoretta persiljasilppua
  • 1 dl kasvislientä (esim. Puljonki)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl hyvälaatuista viinietikkaa
  • 20 g voita
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • n. 350 g ahven / ruokailija
  • 3 kpl uusia perunoita / ruokailija
  • 2 kpl limejä
  • 1 rkl suolaa / ahven

Puhdista ja hienonna kantarellit. Kuori ja leikkaa sipuli ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Freesaa kuutioituja sipuleita ja palsternakkoja sekä kantarelleja kasarissa viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, valkoviini, viinietikka, kuohukerma, persiljasilppu, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri kasariin. Keitä kastiketta kasaan puoli tuntia.

Suolaa ahvenet noin tuntia ennen savustamista. Voit levittää suolan perattujen ahventen sisälle sekä ulkopuolelle. Ahvenia ei tarvitse suomustaa. Ennen savustamista lisää ohuita limenlohkoja ahventen sisälle. Savusta noin 15-30 minuuttia savustuspöntön lämpötilasta riippuen.

Tarjoilu savustettu ahven uusien perunoiden ja kantarellikastikkeen kanssa.

Viinilasillinen

Annokselle sopivan viinin määrittelee tässä tapauksessa savustettu kala, joka kaipaa rinnalleen sopivaa tannisuutta.

Alamos Chardonnay 2011, Argentiina. Alkon nro 570287. Hinta 9,90€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, paahteinen, miellyttävän tamminen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: