Uunipannukakku maistuu myös suolaisena kalalla täytettynä versiona. Pannukakku valmistetaan uunissa esilämmitetyllä valurautaisella (blini)pannulla. Kun taikinaa kaadetaan pannulle maltillisesti, pannukakun reunat kohoavat upeasti. Tällöin pannukakku on helppo täyttää.
Suolainen kalatäytteinen uunipannukakku (4-6 hlölle)
- 3 kpl kananmunia
- 2 dl täysmaitoa
- 30 g sulatettua voita (taikinaan)
- 1½ dl desiä vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 4 x 1 rkl voita pannujen voiteluun
- 280 g Lapin Lumous kylmäsavulohitartaria
- 200 g Kala-Lappi Tulisavulohta
- 100 g rucolan lehtiä
Suolainen uunipannukakku on helppotekoinen herkkuannos
Laita neljä valurautaista blinipannua tai kaksi isoa valurautapannua uuniin ja säädä uuni lämpenemään 200°C.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, suola ja sokeri.
Ota paistinpannut pois uunista. Sulata kuumilla pannuilla ruokalusikallinen voita (1 rkl / pannu) ja levitä voi tasaisesti pannujen pohjille ja reunoille. Jaa taikina blinipannuihin.
Paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Pannukakut ovat valmiita, kun niiden pinta kupruilee ja väri on kauniin tummunut.
Kokoa annokset asettelemalla pannukakun pohjalle rucolanlehtiä. Lisää rucolan päälle kylmäsavulohitartaria ja savulohen paloja. Viimeistele annokset muutamalla rucolanlehdellä.
Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,48€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja Valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja