Suolaiset savulohi-joulutortut valmistuvat pöytään nopeasti 20 minuutissa. Valmiista voitaikinasta leikataan noin 10cm:n kokoisia ympyröitä, joiden reunoihin tehdään viiltoja keskustaa kohden. Joulutortut paistetaan uunissa ja täytetään Kala-Lapin Legenda lämminsavukirjolohitartarilla. Lopputuloksen saadaan torttuja, jotka häviävät pöydästä alta aikayksikön. Suosittelen kokeilemaan!

Helpot ja nopeat suolaiset savulohi-joulutortut (8-10 kpl)
- 1 pkt (500g) voitaikinalevyjä
- 1 prk Kala-Lappi Legenda lämminsavulohitartaria
- 1 kpl kananmuna voiteluun
Suolaiset savulohi-joulutortut valmistuvat nopeasti
Sulata voitaikina ohjeen mukaan. Leikkaa voitaikinasta muotin avulle halkaisijaltaan 8-10cm:n kokoisia ympyröitä. Paina halkaisijaltaan noin 2-3cm:n muotilla ympyröiden keskelle painauma (ei pohjaan asti). Leikkaa veitsellä ulkoreunasta painaumaan saakka viiltoja (noin 8-10 kpl). Nostele tortut uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita kananmuna kupissa ja voitele joulutortut. Paista torttuja uunissa 225°C noin 12-15 minuuttia uunin keskiosassa.
Paina teelusikalla torttujen keskusta sisään ja täytä se lämminsavulohitartarilla.


Viinilasillinen
Fuzzy Duck Riesling, Australia. Alkon nro 500015. Hinta 10,75€.
Vaaleankeltainen, puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, persikkainen, kukkainen.
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,49€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
