Liharuoka Reseptit Yleinen

Aasialainen kana-kaalikeitto

5/5 - (61 votes)

Varhaiskaalista valmistuu herkullinen aasialainen kana-kaalikeitto. Keitto on oikea keventäjän unelma. Sitä voi hyvällä omalla tunnolla ottaa toisenkin annoksen. Makunsa keitto saa limestä, sitruunaruohosta, inkivääristä, chilistä ja currytahnasta.

Aasialaisessa kana-kaalikeitossa on maku kohdallaan

Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna sipulit kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Halkaise varhaiskaali ja poista sen kova tyviosa. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Leikkaa chilipaprika viipaleiksi. Leikkaa lime puoliksi ja purista puolikkaan mehu. Leikkaa toinen limen puolikas viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunaruohot pieniksi.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulikuutioita viisi minuuttia. Nosta lieden lämpötilaa ja ruskista kanan jauheliha. Lisää joukkoon herkkusienet, sitruunaruoho, inkivääri, currytahna ja chili. Keitä keittopohjaa sekoittaen 5 minuuttia.

Lisää kattilaan puristettu puolikkaan lime mehu, valkoviinietikka, tomaattipyree, vesi, kanafondi ja sokeri. Anna keiton pohjan kiehua 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää keiton joukkoon suikaloitu varhaiskaali ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset kevätsipulilla ja limenlohkoilla.

Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,22€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 17,01€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 13,01€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja