Maistuva kerrosleipä valmistetaan makeista veriappelsiineista, pinaatista ja ricotta tuorejuustosta. Veriappelsiini sandwich on nopea ja helppo valmistaa. Kerrosleipä sopii lounaaksi, välipalaksi tai iltapalaksi.

Herkullinen sandwich veriappelsiinista, pinaatista ja ricotasta (2 hlölle)
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 kpl veriappelsiineja
- 250 g ricottajuustoa
- 100 g tuoretta pinaattia
- suolaa pinaatin keitinveteen
Veriappelsiini-sandwich on helppo ja maistuva välipala
Laita tuoreet pinaatinlehden suolalla maustettuun kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Valuta pinaatti lävikössä keittämisen jälkeen.
Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai parilapannulla kullan ruskeiksi.
Kokoa veriappelsiini sandwichit levittämällä ricottaa kaikkien leipäviipaleiden päälle. Nostele pohjaosaan veriappelsiinin viipaleita ja pinaattia. Laita sandwichin päällysosa pohjaosan päälle.

Viinilasillinen
Bergh Grüner Veltliner Organic, Itävalta. Alkon nro 909337. Hinta 14,02€.
Kuiva, hapokas, viheromenainen, hunajameloninen, greippinen, upean mineraalinen.
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,61€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,70€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja