Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Entrecôte ja friteerattu manchego

4.8/5 - (51 votes)

Entrecôte ja täyteläinen punaviini ovat loistava pari. Ripasso Valpolicellan aromikkuuden ja pyöreyden takana on kolme käymistä; normaali, ripasso (uudelleen käyminen) ja malolaktinen. Ripasson valmistukseen käytetään Amarone-viinien valmistuksesta jäänyttä rypälemäskiä. Syksyllä normaalisti valmistettu Valpolicella-viini laitetaan seuraavana keväänä käymään uudelleen kymmenen päivän ajaksi Amaronen rypälemäskiin. Tämä toinen käyminen antaa viinille erityistä täyteläisyyttä ja aromaattisuutta.

entrecorte ja manchego

Entrecôte-pihvi, maustevoi ja friteerattu manchego (noin 6 hlölle)

  • 800 g Entrecôtea eli välikyljystä
  • hyvälaatuista suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • 100 g voita
  • ½ dl tuoretta silputtua persiljaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 200 g Manchego-juustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl pankojauhoja
  • ½l öljyä friteeraukseen
  • lehtikaalia
  • punajuuren lehtiä
  • pinaattia
  • tilkka oliiviöljyä salaattikastikkeeksi

Friteerattu manchego sopii pihvin kylkeen

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Kuuma pannu sulattaa entrecôten proteiineja ja antaa lihalle aromikkuutta. Laita pannuun hieman voita/öljyä ja paista pihvejä 1-3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kääri pihvit yksitellen tiukasti folion sisälle ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia.

Sekoita keskenään huonelämpöinen voi, persiljasilppu ja suola. Muotoile folion välissä pötköksi ja pakasta. Leikkaa maustevoi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Leikkaa Manchego 1,5cm x 1,5cm kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele juustopalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170 asteeseen. Uppopaista muutama juustopala kerrallaan, kunnes niiden pinta on kauniin kullanvärinen. Nosta palat talouspaperin päälle lautaselle.

entrecote_ja_manchego_3

Viinilasillinen

Tommasi Ripasso Valpolicella. Italia, Valpolicella. Alko nro 429567. Hinta 22,45€.
Tummanpunainen, keskitäyteläinen, mausteisen luumuinen, kypsä ja hennon tamminen.

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Italia, Valpolicella. Alko nro 446477. Hinta 45,98€.
Syvänpunainen, erittäin täyteläinen, viikunaisen marjainen, tamminen ja lämmin.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

entrecote_ja_manchego_1