Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Rapeat uudet perunat vohveliraudalla

5/5 - (24 votes)

Jos sinulta jäi ylimääräiseksi keitettyjä uusia perunoita, valmistuu niistä helposti rapea perunalisuke. Perunat litistetään vohveliraudalla ja niihin paahdetaan rapea pinta. Perunoiden päälle tehdään sipulinvarsista maistuva rapea seos.

  • 8-12 kpl keitettyjä uusia perunoita
  • tilkka öljyä
  • 10 kpl sipulinvarsia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Uusita perunoista saa tosi rapeita paahtamalla ne vohveliraudalla

Voitele vohvelirauta öljyllä ja asettele 2-4 kypsää perunaa raudalle. Paina perunat kasaan ja paista niitä 3-5 minuuttia.

Leikkaa sipulinvarret silpuksi. Kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Lisää pellille sipulinvarret, suola ja mustapippuria. Paista sipulinvarret uunissa rapeiksi 200°C noin 30 minuuttia.

Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Steininger Grüner Veltliner Kamptal, Itavalta. Alkon nro 526567. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja