Jos sinulta jäi ylimääräiseksi keitettyjä uusia perunoita, valmistuu niistä helposti rapea perunalisuke. Perunat litistetään vohveliraudalla ja niihin paahdetaan rapea pinta. Perunoiden päälle tehdään sipulinvarsista maistuva rapea seos.
Rapeat uudet perunat vohveliraudalla (4 hlölle)
- 8-12 kpl keitettyjä uusia perunoita
- tilkka öljyä
- 10 kpl sipulinvarsia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Uusita perunoista saa tosi rapeita paahtamalla ne vohveliraudalla
Voitele vohvelirauta öljyllä ja asettele 2-4 kypsää perunaa raudalle. Paina perunat kasaan ja paista niitä 3-5 minuuttia.
Leikkaa sipulinvarret silpuksi. Kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Lisää pellille sipulinvarret, suola ja mustapippuria. Paista sipulinvarret uunissa rapeiksi 200°C noin 30 minuuttia.
Viinilasillinen
Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Steininger Grüner Veltliner Kamptal, Itavalta. Alkon nro 526567. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja