Maistuva ja helppotekoinen annos valmistuu hyvälaatuisesta mozzarellasta ja uunissa paahdetuista tomaateista. Uunissa paahdetuissa kirsikkatomaateissa on ihanan syvä ja tiivistynyt tomaattien maku. Tomaattien lisäksi voit laittaa uuniin halkaistun tuoreen valkosipulin makua antamaan.
Mozzarellaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja (4 hlölle)
- 1 rasia punaisia kirsikkatomaatteja
- 1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1 kpl tuore valkosipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 kpl Mozzarella di Bufalaa
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 rkl balsamicoa
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
Paahdetuissa kirsikkatomaateissa on syvä maku
Kaada oliiviöljy uunivuokaan. Lisää vuokaan punaiset ja keltaiset kirsikkatomaatit sekä halkaistu tuore valkosipuli. Lisää vuokaan rouhittu mustapippuri ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Paista 200°C uunissa 20-30 minuuttia. Purista valkosipulit tomaattien joukkoon.
Kokoa annokset lautasille tomaateista, mozzarellasta, paahdetuista pinjansiemenistä ja basilikan lehdistä. Viimeistele muutamalla tipalla balsamicoa.
Viinilasillinen
Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja