Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Frittata – uunimunakas uusista perunoista ja savulohesta

4.9/5 - (32 votes)

Frittata on italialainen munakkaan tapainen munapohjainen ruokalaji, joka yleensä valmistetaan uunissa. Aromipajan frittata uunimunakas valmistetaan uusista perunoista ja sipulista. Paistamisen jälkeen uunimunakkaan päälle lisätään pinaattia, raikasta jogurttikastiketta ja savulohta.

  • 500 g uusia perunoita
  • 1 nippu uutta punasipulia
  • 8 kpl kananmunia
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä uunivuoan voiteluun
  • suolaa perunoiden keitinveteen

Frittata on ruokaisa kesäruoka

Pese perunat juuresharjalla hyvin. Leikkaa perunat noin peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Keitä perunoita suolatussa vedessä noin 10 minuuttia (puolikypsiksi). Kaada keitinvesi pois.

Leikkaa uuden sadon sipulinippu paloiksi. Ota jogurttikastiketta varten 2 dl hienoksi paloiteltua sipulin varsiosaa erilleen.

Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Lisää kulhoon perunapalat, sipulipalat, suola ja mustapippuri. Voitele uunivuoka ja kaada uunimunakasmassa vuokaan. Paista uunissa 170°C 20-30 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja kauniin värinen.

Sekoita kulhossa jogurtti, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä sipulin varsisilppu.

Viimeistele savulohi-frittata pinaatinlehdillä, savulohella ja sitrus-jogurttikastikkeella.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja