Carpaccio on italialaisperäinen alkupala. Se on yleensä kypsentämätöntä lihaa tai kalaa, joka on leikataan ohuiksi siivuiksi ja maustetaan öljypohjaisella maustekastikkeella. Aromipajan tonnikala carpaccion kanssa nautitaan melonia, tomaattia ja merileväkaviaaria.
Aromipajan tonnikala carpaccio (4 hlölle)
- 250 g tuoretta tonnikalaa
- ½ kpl cantaloupe meloni
- ½ rs kirsikkatomaatteja
- 50 g Caviart merileväkaviaaria
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl sitrus-balsamicoa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
Tonnikala carpaccio on suussa sulava alkupala
Leikkaa tonnikalasta mahdollisimman ohuita siivuja. Asettele siivut lautasille ja painele ne lihanuijalla tai pienen kattilan pohjalla tuorekelmun alla paperinohuiksi. Ripottele tonnikalan päälle hieman suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja sitrusbalsamicoa.
Kuori puolikas cantaloupe-meloni ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa ne kuutioksi.
Viimeistele tonnikala carpaccio -annokset meloni- ja tomaattikuutioilla sekä merileväkaviaarilla. Pirskottele komeuden päälle vielä oliiviöljyä ja sitrus-balsamicoa.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja