Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Piel de sapo melonia ja kylmäsavulohta

4.9/5 - (25 votes)

Kesän herkku valmistuu kylmäsavulohesta, ihanan makeasta piel de sapo -melonista ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina. Annoksen piparjuuren pikantti raikkaus kesyttää savun aromin lohesta. Tätä annosta on mahdoton vastustaa!

Kylmäsavulohi, piel de sapo -meloni ja piparjuurikreemi (4 hlölle)

Makean melonin ja kylmäsavulohen liitto on suurenmoinen

Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna ja silputtu ruohosipuli sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Kuori meloni, halkaise se ja poista keskiosan siemenet. Leikkaa meloni ohuiksi viipaleiksi.

Asettele lautasen pohjalle kauttaaltaan melonisiivuja. Levitä piparjuurikreemi melonien päälle. Lisää annokseen kylmäsavulohen siivut. Rouhaise annoksen pinnalle mustapippuria ja viimeistele muutamalla rucolan versolla.

Viinilasillinen

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 14,89€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi