Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tonnikalaa sitruunaisessa kookoskastikkeessa

4.9/5 - (36 votes)

Sitruunainen kookosmaitopohjainen chilillä maustettu kastike on yksi suosikeistani. Kastikkeen makean pikantti maku vie kielen mennessään. Erilaiset kalat sopivat sen kanssa tarjoiltaviksi, etenkin tonnikala. Lisukkeeksi sopii riisi, nuudelit tai kasvikset.

Tonnikalaa sitruunaisessa chili-kookoskastikkeessa (4 hlölle)

Sitruunainen chili-kookoskastike sopii kalalle

Kuori sipulit ja viipaloi ne pienen pieniksi kuutioiksi. Poista sitruunaruohosta yli kerros ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Kuullota salottisipuli-, valkosipulikuutioita sekä sitruunaruohoa isossa kattilassa pienessä tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Älä ruskista seosta. Lisää kattilan lämpötilaa ja kaada joukkoon valkoviini ja puristettu sitruunanmehu. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen kattilaan lisätään kalaliemi ja kalakastike. Lisää kattilaan suolaa (1 tl) ja ruokosokeria. Keitä liemipohjaa kasaan kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista suolan riittävyys.

Kuivaa tonnikalafileiden pinta. Ripottele suolaa ja mustapippuria kalafileiden molemmille puolille ja anna maustua 10 minuuttia. Paista tonnikalafileitä kuumalla paistinpannulla öljyssä noin 1 min / puoli.

Viinilasillinen

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 17,01€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 13,01€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.

Laurent-Perrier La Cuvée Champagne Brut, Ranska. Alkon nro 008621. Hinta 62,02€.
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hedelmäisen sitruksinen, hienostuneen mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja