Viilennetty vesimeloni-gazpachokeitto on kesäruokaa parhaimmillaan. Sen valmistuksessa ei ole käytetty vaaleaa leipää, sillä keiton suurustus onnistuu loistavasti myös cashewpähkinöillä. Herkullinen keitto sopii moneen; alkupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.
Aromipajan vesimeloni-gazpachokeitto (6 hlölle)
- ½ kpl vesimeloni (pienehkö)
- 500 g kypsiä tomaatteja
- 1 kpl punainen paprika
- 1 kpl iso valkosipulinkynsi (tai 2-3 pientä)
- 80 g cashewpähkinöitä
- ½ dl oliiviöljyä
- 4 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
- 1-2 tl Maldonsuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Kesäinen gazpachokeitto valmistetaan vesimelonista
Halkaise vesimeloni, poista kuoret ja leikkaa puolet hedelmälihasta paloiksi. Halkaise tomaatit kannan kohdalta puoliksi ja poista niistä kannat veitsellä. Paloittele tomaatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Soseuta kaikki keittoainekset samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista keittoa, ja lisää makusi mukaan suolaa ja viinietikkaa.
Viilennä keitto hyvin jääkaapissa. Keitto kaipaa hieman tekeytymistä, että maut kehittyvät.
Tarjoile keitto halutessasi pienten vesimelonikuutioiden kera.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Resepti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja