Reseptit

Sitruunainen kanapasta on kesäruokaa

4.8/5 - (21 votes)

Kesällä nautitaan auringosta ja minimoidaan ruoanlaittoon käytetty aika. Sitruunalla ja chilillä terästetty pasta sekä paneroitu limefileekana valmistuvat nopeasti ja maistuvat herkulliselta.

Sitruuna-chilikana_2

Sitruuna-chilipasta ja limekana (4-6 hlölle)

  • 400 g kanan sisäfileitä
  • 2 kpl limeä
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 500 g tuorepastaa
  • 50 g pala parmesaania
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (Wolfberger)
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 kpl punainen chili
  • mustapippuria
  • suolaa

Sitruuna-chilikana_3

Pese sitruuna ja chili huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu. Viipaloi chilit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan valkoviini, sitruunamehu, raastettu kuori ja chilipaprikat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää kattilaan kuohukerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta. Kaada kuuma kastike pastan joukkoon ja sekoita.

Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Kuorta kannattaa raastaa aina hedelmälihaan asti, jotta luonnollinen hedelmäöljy irtoaa ja antaa enemmän makua. Sekoita syvällä lautasella korppujauhot, raastettu limenkuori ja suola. Riko kananmunat toiselle syvälle lautaselle ja sekoita munien rakenne haarukalla rikki. Pyörittele kananfileet ensiksi kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Paista kananfileitä kuumalla paistinpannulla 3 minuuttia molemmin puolin.

Kokoa annokset lautaselle ja raasta niiden päälle parmesaania ja mustapippuria.

Sitruuna-chilikana_1

Viinilasillinen

Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 13,39€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevään kukkainen, miellyttävän mineraalinen.

Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 10,28€.
Kuiva, hapokas, limemäinen, viheromenainen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja