Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Raikas vesimeloni sopii graavilohen seuraan

4.9/5 - (29 votes)

Kesällä on kiva syödä kevyemmin. Makea ja raikas vesimeloni on oiva makupari graavilohen suolaisuudelle. Reseptissä vesimeloni leikataan kiekoiksi annoksen pohjalle ja sen päälle lusikoidaan sitruunaista jogurttikastiketta. Annos viimeistellään graavilohisiivuilla.

  • ½ kpl vesimeloni
  • 150 g graavilohta
  • 2½ dl paksua jogurttia
  • ½ kpl sitruuna
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Sitrus-jogurttikastike kruunaa vesimelonin ja graavilohen liiton

Kuori vesimeloni ja leikkaa se noin 1-2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta raasteeksi. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kulhossa jogurtti, ½ sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri, suola ja mustapippuri. Anna sitrus-jogurttikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa graavilohi kauniiksi paloiksi.

Kokoa annos asettelemalla lautasen pohjalle vesimeloniviipale. Lusikoi sen päälle sitrus-jogurttikastiketta. Asettele annoksen päälle graavilohta. Voit koristella annoksen yrteillä tai salaatinversoilla.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Fragància de Marta, Espanja. Alkon nro 430627. Hinta 14,49€.
Kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close