Kesällä on kiva syödä kevyemmin. Makea ja raikas vesimeloni on oiva makupari graavilohen suolaisuudelle. Reseptissä vesimeloni leikataan kiekoiksi annoksen pohjalle ja sen päälle lusikoidaan sitruunaista jogurttikastiketta. Annos viimeistellään graavilohisiivuilla.
Vesimelonia, raikasta sitrusjogurttia ja graavilohta (4 hlölle)
- ½ kpl vesimeloni
- 150 g graavilohta
- 2½ dl paksua jogurttia
- ½ kpl sitruuna
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Sitrus-jogurttikastike kruunaa vesimelonin ja graavilohen liiton
Kuori vesimeloni ja leikkaa se noin 1-2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta raasteeksi. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kulhossa jogurtti, ½ sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri, suola ja mustapippuri. Anna sitrus-jogurttikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.
Leikkaa graavilohi kauniiksi paloiksi.
Kokoa annos asettelemalla lautasen pohjalle vesimeloniviipale. Lusikoi sen päälle sitrus-jogurttikastiketta. Asettele annoksen päälle graavilohta. Voit koristella annoksen yrteillä tai salaatinversoilla.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Fragància de Marta, Espanja. Alkon nro 430627. Hinta 14,49€.
Kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.
Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja