Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Raikas vesimeloni sopii graavilohen seuraan

4.9/5 - (29 votes)

Kesällä on kiva syödä kevyemmin. Makea ja raikas vesimeloni on oiva makupari graavilohen suolaisuudelle. Reseptissä vesimeloni leikataan kiekoiksi annoksen pohjalle ja sen päälle lusikoidaan sitruunaista jogurttikastiketta. Annos viimeistellään graavilohisiivuilla.

  • ½ kpl vesimeloni
  • 150 g graavilohta
  • 2½ dl paksua jogurttia
  • ½ kpl sitruuna
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Sitrus-jogurttikastike kruunaa vesimelonin ja graavilohen liiton

Kuori vesimeloni ja leikkaa se noin 1-2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta raasteeksi. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kulhossa jogurtti, ½ sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri, suola ja mustapippuri. Anna sitrus-jogurttikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa graavilohi kauniiksi paloiksi.

Kokoa annos asettelemalla lautasen pohjalle vesimeloniviipale. Lusikoi sen päälle sitrus-jogurttikastiketta. Asettele annoksen päälle graavilohta. Voit koristella annoksen yrteillä tai salaatinversoilla.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Fragància de Marta, Espanja. Alkon nro 430627. Hinta 14,49€.
Kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja