Tiesitkö, että saat valmistettua vihreistä pavuista viidessä minuutissa herkullisen lisukkeen ruoalle? Vihreät pavut soveltuvat hyvin kanan, kalan tai vaikkapa lihapullien kera tarjoiltavaksi. Toki pavut voi nauttia vaikkapa kevyenä lounaana tai iltapalana.
Viiden minuutin vihreät pavut (4 hlölle)
- 1 ps (200g) tuoreita vihreitä papuja tai vihreitä pakastepapuja
- 1 dl mantelirouhetta
- ½ dl saksanpähkinä- tai hasselpähkinäöljyä
- ripaus mustapippuria
- suolaa
Vihreistä pavuista saat supernopean lisukkeen
Keitä kattilassa litra vettä. Lisää keitinveteen runsaasti suolaa. Lisää pavut kiehuvaan veteen ja anna niiden kiehua 4 minuuttia (pakastepapuja 2 min). Kaada pavut lävikköön ja valuta kuiviksi. Kaada pavut tarjoiluastiaan. Lisää päälle mantelirouhetta ja mustapippuria ja viimeistele annos pähkinäöljyllä. Jos et löydä kaupasta pähkinäöljyä, voit käyttää myös laadukasta oliiviöljyä. Nauti pavut ruoan lisukkeena tai kevyenä lounaana tai iltapalana.
Viinilasillinen
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja