Hunajamelonin, kylmäsavulohen ja raikkaan piparjuurella maustetun jogurttikastikkeen makuyhdistelmä on koukuttanut minut täysin. Tätä annosta on pakko saada uudestaan ja uudestaan!
Kylmäsavulohi, hunajameloni ja piparjuurijogurtti (4 hlölle)
- 200-300 g Kala-Lappi kylmäsavulohta
- 1 kpl hunajameloni
- 1 prk (150 g) turkkilaista jogurttia
- 3 rkl piparjuuritahnaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- kourallinen paahdettuja pinjasiemeniä
Hunajameloni, kylmäsavulohi ja piparjuurella maustettu jogurtti ovat koukuttava makuyhdistelmä
Kaada jogurtti pieneen kulhoon sekä sekoita piparjuuritahna ja sinappi sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuori hunajameloni, halkaise se ja poista keskiosan siemenet. Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
Asettele lautasen pohjalle muotin avulla hunajamelonikuutioita. Nostele kylmäsavulohikuutioita hunajamelonin päälle. Annostele piparjuurijogurtti lohen päälle. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,91€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi