Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkullinen tonnikalatartar on helppo valmistaa kotona

5/5 - (21 votes)

Herkullisen tonnikalatartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Tonnikalatartarin kanssa tarjoillaan paahdettuja viinirypäleitä ja wasabitahnalla maustettua majoneesia.

  • 1 rasia tummia viinirypäleitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa tonnikala pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Jos tonnikalapihvissä on jänteinen kohta, poista se. Ei haittaa, vaikka tonnikala on kaupasta ostettaessa hieman kohmeessa. Itse asiassa sitä on helpompi leikata. Sekoita tonnikalakuutiot kulhossa Ponzun, Tabascon, silputun ruohosipulin ja suolan kanssa sekaisin. Jätä hieman ruohosipulia annosten koristeluun. Anna tonnikalatartarin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Huuhtele viinirypäleet ja kaada ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri. Paahda viinirypäleitä uunissa 200°C 15 minuuttia.

Leikkaa chili keskeltä halki pituussuunnassa ja poista siitä siemenet. Hienonna chili annoksen koristelua varten.

Sekoita majoneesi ja wasabitahna. Voit halutessasi lisätä wasabin määrää. Anna wasabimajoneesin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Kokoa annokset tonnikalatartarista, viinirypäleistä, wasabimajoneesista ja chilistä. Viimeistele hyppysellisellä ruohosipulia.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,38€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja