Juhlat Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Glögisiirappi – seljankukka, lime ja minttu

4.8/5 - (31 votes)

Seljankukka, lime ja minttu maustavat ihanan valkoviiniglögin. Hurmaa ystäväsi ja perheesi herkullisesta ja aromaattisesta makusiirapista tehdyllä juomalla. Siirapin valmistaminen kotona on helppoa. Kauniisti pakattu makusiirappi on myös oiva lahja!

ValkoinenGlogisiirappi_3

Glögisiirappi – Valkoviiniglögissä maistuu joulu

  • 3 dl hunajaa
  • 1 dl seljankukkamehutiivistettä
  • 2 dl omenamehutiivistettä
  • 1 dl tuoreita mintun lehtiä
  • 1 kpl limen kuori
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 5 kpl tähtianista
  • 8 kpl neilikoita
  • 8 kpl kokonaisia valkopippureita
  • 8 kpl kokonaista kardemummaa (tai 1 tl jauhettua)

Pese lime hyvin ja raasta sen kuori sitrusraastimella. Laita kattilaan hunaja, mehutiivisteet ja mausteet. Anna kiehua kevyesti poreillen tunnin verran. Jäähdytä siirappi ja siivilöi mausteet pois ennen tarjoilua. Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä siirappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kuuman maistuvan glögin/talvijuoman saat helposti lisäämällä lasiin pari ruokalusikallista siirappia, valkoviiniä ja kiehuvaa vettä. Kannattaa kokeilla glögisiirappia myös rommin kanssa.

ValkoinenGlogisiirappi_1

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja