Liharuoka Reseptit Yleinen

Mummon täytetty kanamureke

4.9/5 - (19 votes)

Mummoni valmisti kanamurekkeen usein herkkusienillä ja juustolla täytettynä. Sen kanssa tarjoiltiin aina valkosipuliperunoita. Pakko myöntää, että maistuu se edelleenkin herkulliselta.

Mummon herkkusienillä ja mozzarellalla täytetty kanamureke (6-8 hlölle)

  • 800 g kanan jauhelihaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl rouhittuna mustapippuria
  • 1½ tl suolaa
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 kpl sipuli
  • 100 g hillosipuleita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl mozzarellapalloja
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa

Mummon herkkusienillä ja mozzarellalla täytetty kanamureke on arjen herkkuruokaa

Lisää sekoituskulhoon kananmunat, paseerattu tomaatti, pippurit, suola ja korppujauhot. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Vaivaa kanan jauheliha joukkoon ja anna murekeseoksen maustua 15 minuuttia.

Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet pieniksi paloiksi. Kuullota oliiviöljyssä sipuleita 10 minuuttia. Lisää joukkoon herkkusienet ja hillosipulit sekä paahda niihin kaunis väri. Mausta murekkeen täyteseos kanafondilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Voitele pitkulainen leipävuoka. Lisää vuokaan 2/3 kanamureketaikinasta. Painele kostein käsin mureketaikina vuoan reunoille. Lisää keskelle jäävään onkaloon puolitetut mozzarellapallot ja herkkusieni-sipulitäyte. Peitä mureke lopulla mureketaikinalla. Paista mureketta 180°C uunissa 40 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä 10 minuuttia. Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa siitä veitsellä annospaloja. Tarjoile valkosipuliperunoiden kera.

Viinilasillinen

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 15,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, yrttinen.

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close