Juhlat Kalaruoka Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Helppotekoinen katkarapulehikäinen

4.9/5 - (25 votes)

Erittäin helppotekoisen ja maistuvan katkarapulehikäisen valmistaminen käy käden käänteessä. Lehtitaikinakupit voi valmistaa mainiosti vaikka jo edellisenä päivänä, sillä ne säilyttävät rapeutensa hyvin.

Katkarapulehikäiset ovat helppotekoisia juhlaherkkuja

Sulata lehtitaikinalevyjä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Leikkaa levyt puoliksi neliöksi. Asettele lehtitaikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunalla. Paista lehikäisiä uunissa 225°C 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Paina lehikäisten keskiosa sormin sisään, jolloin saat niistä kuppimaiset. Lehikäiset säilyvät rapeita huoneenlämmössä seuraavaan päivään saakka. Älä laita niitä jääkaappiin.

Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkarapuvut, jäämerensalaatti, majoneesi, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna katkaraputahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Ennen tarjoilua täytä lehikäiset katkaraputahnalla ja viimeistele rucolanversoilla.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, tyylikkään mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close