Välimeren paprika-tomaattikeitossa on syvä maku, jota mascarponejuusto pehmentää. Keitto valmistetaan tällä kertaa laadukkaista säilykkeistä, joten sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Paprika-tomaattikeittoa voi tarjoilla alkupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.

Välimeren paprika-tomaattikeitto (4-6 hlölle)
- 2 prk (800g) Mutti tomaattimurskaa
- 1 prk (400g) Mutti San Marzano kuorittuja tomaatteja
- 350 g paahdettuja paprikoita
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 8 dl suolatonta kasvislientä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl Mutti tuplakonsenroitua tomaattipyreetä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1-2 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 250 g Mascarpone-juustoa
Välimeren paprika-tomaattikeitto valmistuu helposti
Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa ne paloiksi. Laita sipulit kattilaan ja kuullota niitä oliiviöljyssä 10 minuuttia. Kaada kattilaan sipuleiden joukkoon kasvisliemi, viinietikka, Mutti tomaattimurska, Mutti San Marzano tomaatit ja paahdetut paprikat. Lisää keittoon vielä tomaattipyree, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna keiton kiehua hiljalleen puolen tunnin ajan välillä sitä sekoittaen.
Lisää keittoon mascarponejuusto ja soseuta se hienoksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.
Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 12,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja