Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Tonnikalapihvi maistuu mustakaalipastan kera

4.9/5 - (21 votes)

Minun tekee mieli aina välillä kunnon tonnikalapihviä. Sen valmistaminen kotona on todella helppoa. Lisukkeeksi tonnikalapihville tehdään mustakaalilla, pinaatilla ja sipulilla maustettua tuorepastaa. Annoksen kruunaa maistuva hummerikastike.

Tonnikalapihvi, mustakaalipastaa ja hummerikastiketta (4 hlölle)

  • 4 kpl tonnikalapihvejä (paksuus noin 1 cm)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 200 g mustakaalia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 kpl iso sipuli
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 500 g tuorepastaa
  • 2 dl mantelirouhetta
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 kpl banaasalottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl hummerifondia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tl valkopippuria
  • suolaa

Mustakaalilla ja pinaatilla maustettu tuorepasta sopii tonnikalanpihvin kera

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulikuutiot paistinpannulla pehmeiksi oliiviöljyssä.

Huuhtele mustakaalin lehdet ja pinaatti hyvin. Leikkaa mustakaalin lehdistä kova keskiruoti pois veitsellä ja pieni lehtiä hieman. Keitä noin 2 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon 4 tl suolaa ja ½ tl ruokasoodaa. Ruokasooda säilyttää mustakaalin ja pinaatin värit kirkkaina. Lisää kiehuvaan veteen mustakaalin lehdet ja keitä lehtiä 4 minuuttia. Lisää samaan keitinveteen pinaatit ja keitä vielä 30 sekuntia. Kaada mustakaalin ja pinaatin lehdet lävikköön.

Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan (noin 2 minuuttia). Valuta pasta hyvin ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita tuorepastan joukkoon mustakaalin ja pinaatin lehdet sekä kuullotettu sipuli. Lisää joukkoon mantelirouhe. Sekoita hyvin.

Lisää kattilaan pieneksi kuutioitu banaanisalottisipuli, valkoviini, vesi, hummerifondi, tomaattipyree, ½ tl valkopippuria myllystä sekä 1 tl sokeria. Keitä kastikeseosta kasaan puoleen alkuperäisestä määrästä (varaa tähän aikaa puolisen tuntia). Kastikepohjan tulee olla intensiivisen makuista ja hieman liian suolaista. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu kuohukerma ja kiehuta. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.

Mausta tonnikalafileet suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Paista fileitä todella kuumalla parilapannulla oliiviöljyssä noin 1 min / puoli. Saat kauniin ristikon kalan pintaan, kun käännät fileen puolen minuutin kohdalla 90 astetta.

Viinilasillinen

Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 11,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, yrttinen, hieno.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close