Punajuuren ja paprikan liitto tekee tästä keitosta todellisen makuelämyksen. Sen syvä, täyteläinen maku syntyy yksinkertaisista raaka-aineista, jotka vain pilkotaan kattilaan, keitetään pehmeiksi ja soseutetaan samettiseksi. Viimeistele keitto murustetulla fetalla ja nauti kuumana lohturuokana tai viilennä se ja tarjoa raikkaana kylmäkeittona – toimii molemmin tavoin!

Välimeren punajuuri-paprikakeitto murustetulla fetalla (noin 6-8 hlölle)
- 3 kpl punaisia paprikoita
- 4 kpl punajuuria
- 1 prk (350g) paahdettuja paprikoita
- 1 l kylmää vettä
- 4 rkl kasvisfondia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl kuivattua salviaa
- suolaa
- 200 g fetaa
Punajuuren ja paprikan liitto tekee keitosta todellisen makuelämyksen
Pese paprikat hyvin. Halkaise ne ja poista niistä siemenkodat. Paloittele paprikat paloiksi.
Pese punajuuret huolellisesti ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Leikkaa paahdetut paprikat paloiksi.
Laita kattilaan paprikat, punajuuret, vesi, punaviinietikka, kasvisfondi, mustapippuri ja salvia. Keitä punajuuri-paprikakeittoa noin 45 minuuttia. Varmista haarukalla, että punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa. Keitto saa olla heiman etikkamainen.
Viimeistele keittoannokset murustetulla fetalla.

Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi