Kun ruoka-annoksen värimaailma on yksinkertainen, saadaan sitrusraastinta käyttämällä helposti maistuva ja kaunis yksityiskohta annokseen. Sitrushedelmien aromikkain osa on niiden kuori.
Karamellisoidut appelsiinin kuoret
- 1 kpl appelsiini
- 2 rkl normaalisuolaista voita
- 3 rkl sokeria
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sirusraastimella sen kuoresta ohutta nauhaa. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää siihen sokeri. Lisää appelsiininauhat pannulle ja karamellisoi ne. Voit käyttää syntyneitä koristeita sekä suolaisten että makeitten ruoka-annosten yhteydessä. Karamellisoitu appelsiinin kuori sopii mainiosti vaikkapa suklaisten jälkiruokien tai kalaisen risoton yhteyteen.
Viinilasillinen
Kokeile appelsiiniruokien kanssa Viognier-rypäleestä valmistettuja viinejä.
Yalumba Eden Valley Viognier 2010. Australia. Alkon nro 516847. Hinta 13.99€.
Kuiva, hapokas, hedelmäisen ananaksinen, viehkeän kukkainen, kevyen tamminen
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja