Reseptit

Sitrusraastimella saadaan kaunis koriste ruokaan

3.6/5 - (16 votes)

Kun ruoka-annoksen värimaailma on yksinkertainen, saadaan sitrusraastinta käyttämällä helposti maistuva ja kaunis yksityiskohta annokseen. Sitrushedelmien aromikkain osa on niiden kuori.

Karamellisoidut appelsiinin kuoret

  • 1 kpl appelsiini
  • 2 rkl normaalisuolaista voita
  • 3 rkl sokeria

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sirusraastimella sen kuoresta ohutta nauhaa. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää siihen sokeri. Lisää appelsiininauhat pannulle ja karamellisoi ne. Voit käyttää syntyneitä koristeita sekä suolaisten että makeitten ruoka-annosten yhteydessä. Karamellisoitu appelsiinin kuori sopii mainiosti vaikkapa suklaisten jälkiruokien tai kalaisen risoton yhteyteen.

Viinilasillinen

Kokeile appelsiiniruokien kanssa Viognier-rypäleestä valmistettuja viinejä.

Yalumba Eden Valley Viognier 2010. Australia. Alkon nro 516847. Hinta 13.99€.
Kuiva, hapokas, hedelmäisen ananaksinen, viehkeän kukkainen, kevyen tamminen

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close