Välimeren tyyliin valmistettu kanakastike on herkullinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan. Aromipajan versiossa Välimeren kanakastikkeeseen lisätään kirsikkatomaatteja, oliiveja ja kapriksia. Voit nauttia kanakastikkeen pastan, riisin tai perunoiden kanssa.

Välimeren herkullinen kanakastike (4-6 hlölle)
- 400 g kanan rintaleikkeitä
- 1-2 kpl sipuleita
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 150 g herkkusieniä
- 200 g kivettömiä (mustia) oliiveja
- 50 g kapriksia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tlk Mutti kirsikkatomaatteja
- ½ dl kanafondia
- 6 oksaa tuoretta timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- tilkka oliiviöljyä kanojen paistamiseen
- suolaa
- 500 g tuorepastaa
Välimeren kanakastike saa makua oliiveista ja kapriksista
Suikaloi kanan rintafileet. Ruskista kanasuikaleet paistokasarissa tilkassa oliiviöljyssä. Lisää kasariin kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kypsennä sipuleita 5 minuuttia.
Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa se paloiksi. Leikkaa herkkusienet paloiksi Lisää kasariin kesäkurpitsakuutiot ja herkkusienipalat. Valuta kaprikset ja oliivit sekä lisää ne kasariin. Anna kanakastikkeen kypsyä 5 minuutin ajan.
Lisää kasariin punaviinietikka, Mutti kirsikkatomaatit, kanafondi, timjamin oksat ja mustapippuri. Anna kanakastikkeen kiehua hymyillen 20 minuutin ajan kunnes ainekset ovat kypsiä. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa.
Nauti tuorepastan, riisin tai perunoiden kanssa.

Viinilasillinen
Sette Vigne 7, Italia. Alkon nro 923907. Hinta 16,99€.
Täyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.
Esporão Reserva, Portugali. Alkon nro 470667. Hinta 25,50€.
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, metsämarjainen, mausteisen lämmin, hienostuneen tamminen.
Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 16,90€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja