Tonnikalatartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Tonnikalatartarin kanssa tarjoillaan Ponzu-kastikkeessa marinoitua retikkaa ja wasabitahnalla maustettua majoneesia.
Tonnikalatartar, Ponzu-retikkaa ja wasabimajoneesi (4 hlölle)
- 200-300 g ”tuoretta” tonnikalaa
- ½ dl Ponzu sitrus-soijakastiketta
- 1 tl vihreää tabascokastiketta
- ½ dl tuoretta silputtua ruohosipulia
- ½ tl suolaa
- kourallinen rucolanversoja koristeluun
- 75 g retikkaa
- 1 dl Ponzu sitrus-soijakastiketta
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 2 tl wasabitahnaa
Tonnikalatar on helppo valmistaa kotona
Leikkaa tonnikala pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Jos tonnikalapihvissä on jänteinen kohta, poista se. Ei haittaa, vaikka tonnikala on kaupasta ostettaessa hieman kohmeessa. Itse asiassa sitä on helpompi leikata. Sekoita tonnikalakuutiot kulhossa Ponzun, Tabascon, silputun ruohosipulin ja suolan kanssa sekaisin. Anna tonnikalatartarin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuori retikka ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Sekoita retikkasuikaleet ja Ponzu-kastike kulhossa. Anna marinoitua tunnin ajan.
Sekoita majoneesi ja wasabitahna. Voit halutessasi lisätä wasabin määrää. Anna wasabimajoneesin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kokoa annos tonnikalatartarista, retikasta, wasabimajoneesista. Viimeistele rucolanversoilla.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,38€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja