Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Parsapesto maustaa omenaisen perunasalaatin

5/5 - (21 votes)

Perunasalaatti kuuluu suomalaisten kestosuosikkeihin. Raikkaan kesäisen version perunasalaatista saat maustamalle sen täyteläisellä parsapestolla. Perunasalaattiin lisätään myös raikastavaa omenaa. Parsa-perunasalaatti sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta se toimii loistavasti grilliruokien lisukkeena.

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 2 kpl omenoita
  • suolaa perunoiden keitinliemeen
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • noin 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl sitruuna
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Parsapestolla maustettu perunasalaatti on loistava lisuke

Kuori perunat ja keitä ne runsaalla suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Jäähdytä perunat ja leikkaa ne peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi.

Leikkaa parsoista kova kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat senttimetrin pituisiksi paloiksi. Jätä parsan nuput pidemmiksi noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Keitä parsapaloja kattilassa runsaasti suolatussa vedessä 4-6 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Parsojen pitää olla kypsiä. Jäädytä parsat kylmän veden alla.

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunan mehu.

Kuori omenat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi kuutioiksi kuin perunat.

Paahda kaikki pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen parsapalat (jätä nuput annoksen koristeluun), 1 dl pinjansiemeniä (lopuilla koristetaan annos), 2 dl parmesaanijuustoa, puolikikkaan basilikaruukun lehdet, 1 dl oliiviöljyä, ½ dl sitruunan mehua, 1 rkl sitruunan kuorta (jätä loppu annoksen koristeluun), 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi pestoksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Sekoita perunakuutiot, omenakuutiot ja parsapesto. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan. Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa muutama tunti. Viimeistele annos parsanupuilla, pinjansiemenillä ja sitruunankuorella.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja