Helpon ja herkullisen jälkiruoan valmistaminen käy käden käänteessä. Valitse mieleisiäsi hedelmia ja marjoja sekä mausta ne aromaattisella kookoskermalla. Hedelmien ja kookoskerman kanssa nautittavaksi sopii hyvä kuohuviini, samppanja tai aromaattinen makea jälkiruokaviini.
Hedelmiä, marjoja ja kookoskermaa (4 henkilölle)
- 2 kpl kiivihedelmiä
- ½ l mansikoita
- 1 kpl granaattiomena
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kpl vaniljatanko
- 2 rkl sokeria
Kuori kiivihedelmät ja leikkaa ne pieniksi suupaloiksi. Erottele granaattiomenasta siemenet. Pilko mansikat muutamaan osaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Ota vaniljansiemenet talteen veitsen tylpällä puolella. Yhdistä kookoskerma, kuohukerma, vaniljansiemenet ja sokeri. Vaahdota seos vatkaten joko käsin tai sähkövatkaimella. Asettele kookoskerma, hedelmät ja marjat lautaselle sekä koristele annos tomusokerilla ja mintunlehdillä.
Kuohuviinilasillinen
Tosti Asti, Italia. Alkon nro 008776. Hinta 9,99€.
Makea, kevyen hapokas, aromikkaan hedelmäinen, hennon kukkaisa.
Tosti Butterfly Demi-Sec, Italia. Alkon nro 519787. Hinta 7,53€.
Puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kevyen sitruksinen, kukkaisen hunajainen.
Nicolas Feuillatte Brut Rosé, Ranska. Alkon nro 511897. Hinta 43,90€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, kevyen sitruksinen, kevyen vadelmainen, hennon kermainen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja